Je zonneschermdoek vervangen voor het zomer wordt

Je huis en tuin klaar voor de zomer

Ga je jouw tuin en huis klaarmaken voor de zomer, kijk dan ook eens of je zonneschermdoek vervangen moet worden. Veel huizen hebben een zonnescherm wat al wat ouder is. Het scherm op zich heeft doorgaans een goed werkend mechanisme wat erop gebouwd is om tot wel tien a vijftien jaar mee te gaan. Die leeftijd haalt een zonwering echter meestal niet. De reden is dat het doek enorm vies wordt door de jaren van gebruik heen. Een kast om het zonnescherm heen laat doorgaans wat water door waardoor het doek groen uitslaat bij het uiteinde. Dat is geen heel aantrekkelijk gezicht wanneer jij lekker in de tuin zit.

Een moderne kleur frist je tuin op

Heb je een goed dichte kast rondom je zonnescherm zitten, dan is daar altijd nog de kans dat de kleur enorm verouderd is. De tijd dat alle zonneschermen standaard oranje of groen waren ligt namelijk wel achter ons. Met een zonneschermdoek in een frisse modieuze kleur of een rustig maar mooi patroon krijgt jouw tuin gelijk een mooiere uitstraling. Je hoeft dan voor een mooi zonnescherm geen complete verbouwing aan je tuin te laten plaatsvinden; een nieuw doek is voldoende.

Koop het doek bij de speciaalzaak

Een zonneschermdoek kan je bij een discountwinkel kopen. Je koopt dan een doek wat voor één jaar mooi is, maar waarvan de kleur het jaar daarop alweer verlopen of verkleurd is. Beter is het dan ook om het zonneschermdoek te kopen bij een speciaalzaak. Daar weet men wat jouw zonnescherm voor systeem heeft en er wordt een goed advies gegeven over de stof die jij nodig hebt. Ook krijg je met het zonneschermdoek een kleurgarantie zodat jij de komende jaren kan genieten van een zonnescherm wat weer helemaal in goede conditie is.

Comments are closed.